Registar trudnoća

Mi u Švedskoj smo bili vrlo uspješni kada je u pitanju zdravstvena zaštita trudnica i zdravstvena zaštita u rodilištu, te danas imamo jedan od najboljih zdravstvenih rezultata u svijetu. Registrom trudnoća, želimo postići daljnji razvoj i povećan kvalitet zdravstvene njege trudnica i novorođenčadi. Broj od 110 000 porođaja godišnje čini nevjerojatan izvor znanstvenih podataka i razvoja.

Registar trudnoća je ovlašteni nacionalni registar za osiguranje kvalitete, koji vodi zdravstveno osoblje. Mi sakupljamo i obrađujemo podatke tijekom cijelog razdoblja, počev od trudnoće pa čak do par mjeseci nakon porođaja. Podaci u registru su zaštićeni Švedskim zakonom pa se jedino mogu koristiti u cilju razvoja bolje zdravstvene njege i znanstvenog istraživanja. Putem dezidentifikacije Vaših osobnih podataka, kriptiranja podataka te sigurnim logiranjem, registar skrbi o tome da nitko bez ovlaštenja ne može doći do podataka.

Obratite se Vašoj primalji, kako bi ste dobili više informacija o registru. Vaša primalja ili Vaš liječnik Vam takođe može pomoći u slučaju da ne želite da se Vaši podaci registriraju. Svo učešće u registru je na dragovoljnoj bazi.

Dokument

Translations